Reïncarnatie

Plaats reactie
Marianne
Site Admin
Berichten: 85
Lid geworden op: 10-02-2013 19:23

Reïncarnatie

Bericht door Marianne » 11-03-2015 19:18



37 vragen en antwoorden over reïncarnatie.
-1- Wat is reincarnatie?
Reincarnatie betekent letterlijk "terugkeer in het vlees". De theorie hier-
achter is, dat de ziel onsterfelijk is en het lichaam na de dood verlaat en naar het "hiertussenmaals" afreist. Vergelijk dit met de hemel. Hier ontmoet de ziel diens onstoffelijke begeleiders om het voorgaande stoffelijke bestaan te evalueren. Na een r...ustperiode komen de ziel en diens begeleiders weer bij elkaar om een volgende incarnatie te plannen. Daarna daalt de ziel af om zich vervolgens in het embryo te begeven.

-2- Wat is het doel van reincarnatie?
Leren door fouten. Iedereen, waar ook ter wereld, weet wat goed en slecht is. Naast een boel goede dingen gebeuren er desondanks toch ook veel slechte dingen. Door zelf tijdens een incarnatie dit te ervaren maakt deel uit van het leerproces.

-3- Wat is uiteindelijk het doel van dat leerproces?
Het doel is om uiteindelijk het goede te leren en uit te oefenen. Vergelijk het met een hete pan; een kind leert het beste dat je er niet aan moet zitten door de vergissing te begaan die pan aan te raken. Als we maar genoeg slechte dingen hebben gedaan tijdens incarnaties wordt daarover gesproken in het tussenbestaan. Er wordt dan vooral gewezen op het feit dat je beter positief karma kunt opbouwen dan negatief.

-4- Wat is dat, karma?
Karma is een woord uit India, het betekent "lots- of zielsbestemming". Het is als het ware de boekhouding van alle goeds en slechts wat een ziel gedurende al diens voorgaande incarnaties heeft opgebouwd. Denk maar eens aan Adolf Hitler en aan Moeder Teresa; de eerste heeft tijdens zijn bestaan veel negatief karma opgebouwd terwijl Moeder Teresa veel positief karma heeft geoogst.

-5- Is Adolf Hitler in de hel terechtgekomen?
Volgens de reincarnatieleer niet. Hij is gewoon in het hiertussenmaals gekomen en zijn leven is geëvalueerd. Hij heeft in zijn volgende incarnaties wel veel positief karma te vergaren om zijn karmisch evenwicht terug te vinden.

-6- Bestaat de hel dan wel?
Die hel bestaat niet in het hiertussenmaals. Wie de film "Der Untergang" over de laatste levensdagen van Hitler heeft gezien, kan beamen dat die periode feitelijk een hels bestaan was voor Hitler en de zijnen. De hel is dus het beste te omschrijven met de aardse situatie waarin mensen tijdens hun stoffelijke bestaan (moeten) leven.

-7- Wie heeft die hel dan bedacht?
De hel is een middel waarmee de middeleeuwse Christelijke kerk mensen aan zich bond. Het Christelijke geloof was een voorwaarde om zich een toegangskaartje tot de hemel te kunnen verwerven. Feitelijk is het dus een middel om macht uit te oefenen op mensen.

-8- Staat dat dan ook in de Bijbel?
Daarin wordt de hel niet genoemd. Het Christelijke geloof wat nu algemeen is, werd bedacht door de laatste Romeinse keizers die het tot dan toe illegale Christendom gingen inzetten voor hun eigen doeleinden, namelijk het bijeenhouden van hun Romeinse rijk. Dan is het wel handig om de sleutel van de Hemel in je bezit te hebben.

-9- Bestaat de Hemel dan wel?
Ook het algemene beeld van de Hemel is een Christelijk bedenksel. Maar het komt wel sterk overeen met het "hiertussenmaals" van de reincarnatietheorie.

-10- Zijn God en Jezus daar dan ook?
"God" is het beste te omschrijven als een collectief van alle zielen die voorlopig hun reincarnatiecyclus hebben voltooid en daarin de onvoorwaardelijke liefde hebben gevonden. Een betere naam voor "God" is bijvoorbeeld: het Scheppend Collectief. Maar ja, je kan dus inderdaad stellen dat "God" in de "Hemel" woont.
Jezus van Nazareth was een geincarneerde ziel die veel positief karma heeft verworven tijdens zijn beroemde leven. Het kan zijn dat hij door zijn zelfopoffering zoveel positief karma heeft verworven, dat hij toegetreden is tot het Scheppend Collectief. Hij zou in dat geval dus deel uitmaken van God en dus ook in de "Hemel" wonen.

-11- Wat betekent dat, de onvoorwaardelijke liefde terugvinden?
De theorie is, dat een ziel aan zijn reincarnatiecyclus begint om die onvoorwaardelijke liefde terug te vinden, een voorwaarde om deel uit te maken van het Scheppend Collectief. Onvoorwaardelijke liefde houdt in dat je, ongeacht alles, kan houden van andere zielen zonder daarvoor te hoeven worden beloond. Stel dat maar eens voor als houden van Adolf Hitler, of van Marc Dutroux!

-12- Is dat dan de reden van reincarnatie?
Inderdaad. Reincarnatie is feitelijk een "opfriscursus" om de ziel door schade en schande te leren wat onvoorwaardelijke liefde ook al weer betekent. Als de ziel ondanks alle negatieve ervaringen daar toch in slaagt, stopt diens kring van wedergeboortes en treedt deze weer toe tot het Scheppend Collectief ("God").

-13- Dus op een bepaald moment stop je met reincarneren?
Dat klopt. Als je de onvoorwaardelijke liefde weer beheerst treedt je ziel toe tot het Scheppend Collectief.

-14- En dan reincarneer je nooit meer?
Jazeker, na een bepaalde periode beslist het Collectief dat je weer een kring van stoffelijke levens moet gaan beginnen, bij wijze van "opfriscursus".

-15- Hoe lang duurt dat?
Tijd is iets van de stoffelijke wereld. Er kan drie of duizend jaar tussen twee enkele incarnaties zitten in de aardse tijdstelling, terwijl het bestaan van de ziel in het hiertussenmaals even lang lijkt te zijn. Voor de periode tussen twee reincarnatiecyclussen geldt hetzelfde.

-16- En wat doet de ziel dan in dat Scheppend Godscollectief? Zo'n beetje luieren?
Nee hoor, de ziel leidt een actief onstoffelijk bestaan. Het meeste als begeleider van een verwante ziel tijdens diens stoffelijke bestaan. Of als begeleider in het tussenbestaan, om het voorafgaande leven van de juist gearriveerde ziel te evalueren of om een nieuwe incarnatie te plannen.

-17- Je bedoelt een beschermengel?
Zo zou je het kunnen noemen, al zijn "engelen" heel wat anders. Wat wij onze "beschermengelen" noemen zijn in feite verwante zielen die ons bijstaan in ons aardse bestaan. De benoeming "Engel" staat juist vermeld in de Bijbel: een boodschapper van "God" of beter gezegd: de stem van het Scheppend Collectief.

-18- Zien engelen er ook zo uit, met vleugels en zo?
Nee, dat beeld is door de middeleeuwse Christelijke kerk geschapen.

-19- Wat bedoel je met "verwante zielen"?
Iedereen behoort tot een vaste zielsgroep. Die kom je tegen tijdens een stoffelijk bestaan als je ouders, je kinderen, goede vrienden en liefdes. Of als je moordenaar of de persoon die je op straat mishandelt. Dat verklaart de verwantschap die je kunt voelen met een wildvreemde: die hoort tot je zielsgroep. Tot die groep behoren dus ook de niet geincarneerde zielen die je na je dood zult ontmoeten in het hiertussenmaals.

-20- Incarneer je altijd als mens?
Volgens het Boeddhistisch geloof kan je ook als een dier, een plant of als bijvoorbeeld een steen incarneren. In onze Christelijke cultuur zijn er wel verhalen van mensen die zich een voorgaand leven als dier kunnen herinneren. Maar een vaste omschrijving van hoe je reincarneert is niet te geven.

-21- En incarneer je altijd op aarde, op deze planeet?
Ook daar is geen vaste regel voor. De meeste mensen die zich een vorig bestaan herinneren, kunnen dat hier op aarde plaatsen. Maar er zijn ook mensen met verhalen van een vorig bestaan op een andere wereld die volstrekt niet op de onze lijkt.

-22- Wat gebeurt er als je net weer geincarneerd bent en je moeder pleegt abortus?
Dan heb je een heel kort stoffelijk bestaan en wordt er heel veel, vooral negatief karma opgebouwd door de moeder. Maar het kan ook deel uitmaken van je eigen karma.

-23- Komt het idee van reincarneren uit het Boeddhisme?
Nee, van oorsprong kent ieder menselijk geloof het begrip reincarnatie. Maar in een boel hedendaagse religies is het begrip verdrongen. Op dit moment is reincarnatie het meest bekend vanuit het Boeddhisme, de religie van zuidoost-Azie. Maar ook het Hindoeisme uit India, de Soefi-islam en vrijwel elke natuurreligie erkent reïncarnatie.

-24- Waarom geloven er maar zo weinig mensen in onze cultuur in reincarna-
tie?
Dat komt enerzijds door de ban die de Christelijke Kerk erop heeft gelegd. Anderzijds leven wij in een "Q.E.D."-cultuur: "Quod Erat Demonstrandum" oftewel "hetgeen aangetoond moest worden". Onze wetenschap is hierop gestoeld, en reincarnatie is nou eenmaal slecht te bewijzen. Toch zijn een aantal Westerse psychologen daar behoorlijk ver in gekomen.

-25- Waarom herinneren we ons een vorig leven niet meer?
Kinderen herinneren zich vaak nog zaken uit een vorig bestaan. Vooral traumatische ervaringen of een pijnlijke dood worden herinnerd (dat zou huilbaby's kunnen verklaren), maar ook dingen als ouders, familie of woonomgeving tijdens een vorige incarnatie. De herinneringen stoppen meestal tussen 6-8 jarige leeftijd.

-26- Hoe kan het dan dat volwassenen zich een vorig leven herinneren?
Vaak blijven mensen zich vooral in dromen of tijdens "flashbacks" (dèja-vú-ervaringen) zaken uit een vorig bestaan herinneren. Ook kan een regressie- of reincarnatietherapeut iemand in trance of onder hypnose brengen om details uit een vorig leven naar boven te halen.

-27- Wat voor details herinner je je dan?
Dat zijn vrijwel altijd traumatische herinneringen, die je moet verwerken in de huidige incarnatie. Bekend zijn verhalen van slachtoffers uit recente oorlogen, verkeersongelukken of terroristische aanslagen. Van vlekkeloos verlopen, vorige levens herinner je je niets omdat dat niet van betekenis is in je huidige bestaan.

-28- Je kan dus niet een kijkje in je vorige leven nemen, gewoon uit nieuwsgierigheid?
Dat kan wel, maar je komt dan altijd trauma's tegen. Maar die kunnen je weer helpen in dit bestaan, dat maakt deel uit van het mechanisme om de onvoorwaardelijke liefde weer te leren kennen.

-29- Zijn geesten die je oproept met spirituele sessies ook zielen?
Dat klopt. Maar vaak zijn dat zielen die hun "stoffelijk omhulsel" niet hebben kunnen afwerpen na hun dood, en dus niet naar het hiertussenmaals zijn afgereisd. Zij zitten als het ware gevangen tussen hemel en aarde.

-30- Hoe komt het dat ze niet naar het hiertussenmaals gaan?
Vaak beseffen ze niet dat ze dood zijn, bijvoorbeeld iemand die sterft door iets wat onverwacht gebeurde, zoals een ongeluk of een explosie. De persoon in kwestie loopt dan gewoon door zonder te beseffen gestorven te zijn. Maar het kan ook uit angst zijn voor straf in het hiertussenmaals, bijvoorbeeld na een zondig leven.

-31- Dat lijkt me wel erg eenzaam.
Inderdaad. Daarom reageren deze "geesten" ook zo gretig op mensen die met een ouija-bord of met glaasje-draaien de zielen van overledenen oproepen.

-32- Is dat niet gevaarlijk?
Gevaarlijk is een groot woord. Vaak zijn deze zielen zeer eenzaam en ongelukkig. Maar door de gretigheid om weer contact te hebben kan het zijn dat je met zo'n dolende ziel opgescheept wordt. Het wordt dan een "aanhechting".

-33- Wat is dat, een aanhechting?
Dat is letterlijk een ziel die zich in je directe omgeving heeft genesteld. Dat kan vervelend zijn, omdat zo'n dolende ziel je stemmingen kunnen beïnvloeden.

-34- Kan dat kwaad dan, zo'n aanhechting?
Niet zo vaak. Per slot van rekening hebben veel mensen zulke dolende zielen, zulke "aanhechtingen" om zich heen. Maar vaak ontstaat er ruis met je onstoffelijke begeleiders en komen hun sturende adviezen (intuïtie) niet goed of duidelijk meer door.

-35- Kan je van aanhechtingen afkomen, en hoe doe je dat?
Ja hoor, het is voldoende om je tot zo'n aanhechting te richten en die de mogelijkheid te wijzen om alsnog naar het hiertussenmaals te gaan. Dat gaat het beste met de hulp van een regressie- of reïncarnatietherapeut, die vaak ook kan controleren of je al dan niet aanhechtingen hebt.

-36- Bemoeit zich niemand uit het hiertussenmaals met deze geesten?
Jawel, ook deze zielen worden bijgestaan door hun onstoffelijke begeleiders. Maar ze hebben daar geen weet van, alleen in het hiertussenmaals kan een ziel zich rechtstreeks tot diens begeleiders richten.

-37- Komen deze geesten uiteindelijk wel in het hiertussenmaals?
Uiteindelijk wel. Dat kan komen door tussenkomst van een reincarnatietherapeut. Maar het kan ook zijn dat zo'n geest toch de geplande weg van diens onstoffelijke begeleiders volgt en, zonder in het hiertussenmaals te zijn geweest, opnieuw reincarneert. Pas na dat leven heeft de betreffende ziel weer de mogelijkheid om in het hiertussenmaals te komen.

Namasté Marianne

Plaats reactie